Småland, på gränsen till Västergötland

Småland, på gränsen till Västergötland. Det natursköna området där du hittar Bästhult bjuder på en hänförande blandning av sjöar, tät skog och öppna landskap. Här smälter naturens kontraster samman till en fantastiskt vacker helhet.

Sjöarna, omringade av skogar och ängar, inbjuder till avkopplande stunder vid vattnet, fiske eller kanske till och med en uppfriskande simtur. Skogarna ger möjlighet till utforskande och vandring bland grönskande träd och djurliv. De öppna landskapen bjuder på vidsträckta vyer och möjligheter till picknick och friluftsliv.

Det här är ett område där naturens skiftande skönhet tar andan ur dig, oavsett om du föredrar att slappna av vid sjöstranden, vandra i skogen eller bara njuta av den vidsträckta naturen. Det är en plats som påminner oss om den underbara mångfalden av vår världs naturliga skatter.

Upplev småland på vintern!

Det finns flera skidbackar i närheten av Bästhult. Knaggebo utanför Mullsjö, SkiBikeHike i Ulricehamn, Isaberg och Järabacken i Ulricehamn.

Knaggebo erbjuder pister med varierande svårighetsgrad – från enkel barn– och övningsbacke till pister med delvis 30 graders fall. Det erbjuds alltifrån lättare nedfarter till svåra puckliga och större ”Big Jumps” för den som vågar! Läs mer på mullsjoalpin.se.

Isaberg är en klassisk vintersportort med hundraåriga anor. De erbjuder ett riktigt berg med 11 nedfarter i två nivåer och flera väderstreck. En skidort med naturligt läge mitt i vildmarken, pistpreparering i toppklass och en 6-personers sittlift upp till bergets topp. Isaberg som skidort använder ibland begreppet ”Smålandsfjällen”. Det finns backar i alla svårighetsgrader och en skidort runtom med stugby, restaurang, sportbutik och skidskola. Läs mer på isaberg.com.

Ski Bike Hike utanför Ulricehamn är multisportanläggning av hög klass med en ständig anpassning till gästernas krav. För alpin åkning finns idag 7 liftar och 8 nedfarter med varierad åkning och givetvis finns ett parkområde! Moderna effektiva snösystem och flera nya snökanoner skapar möjligheter för en extra lång säsong. Läs mer på skibikehike.se.

Järabacken drivs av ideella krafter från Jönköpings SLK och Friluftsfrämjandet. Läs mer på jarabacken.se.

Rulla till toppen